work > Avocet Tower
Pedestrian level view of the glass frame walls incorporated into the design proposal for Avocet Tower.
Rendering © Lifang
Pedestrian level view of the glass frame walls and adequate greenery incorporated into the design proposal for Avocet Tower.
Rendering © Neoscape
Pedestrians walking in front of the design proposal for Avocet Tower, a transit-oriented development project.
Rendering © Lifang
Entrance of the Avocet Tower, a transit-oriented development project design.
Rendering © Lifang
Entrance of the Avocet Tower with suspended molecular design.
Rendering © Lifang
Entrance of the Avocet Tower, a transit-oriented development project with adequate greenery.
Rendering © Lifang
The upper level deck of the Avocet Tower, with a leisure area and adequate greenery.
Rendering © Neoscape
The upper level deck at the Avocet Tower with atrium design for adequate natural light.
Rendering © Neoscape
Interior design of the Avocet tower with glass frame walls.
Rendering © Neoscape
Wooden floors and aesthetically designed roof incorporated into the proposal for Avocet Tower.
Rendering © Neoscape
Interior designs of the conference room with an extended deck and glass frame walls of the Avocet Tower.
Rendering © Neoscape
The workout room at Avocet Tower with glass frame walls.
Rendering © Neoscape
Pedestrian level view of the glass frame walls incorporated into the design proposal for Avocet Tower.
Pedestrian level view of the glass frame walls and adequate greenery incorporated into the design proposal for Avocet Tower.
Pedestrians walking in front of the design proposal for Avocet Tower, a transit-oriented development project.
Entrance of the Avocet Tower, a transit-oriented development project design.
Entrance of the Avocet Tower with suspended molecular design.
Entrance of the Avocet Tower, a transit-oriented development project with adequate greenery.
The upper level deck of the Avocet Tower, with a leisure area and adequate greenery.
The upper level deck at the Avocet Tower with atrium design for adequate natural light.
Interior design of the Avocet tower with glass frame walls.
Wooden floors and aesthetically designed roof incorporated into the proposal for Avocet Tower.
Interior designs of the conference room with an extended deck and glass frame walls of the Avocet Tower.
The workout room at Avocet Tower with glass frame walls.
> Project Info

Avocet Tower

Centrally located at 7373 Wisconsin Avenue, Avocet Tower is a new mixed-use, transit-oriented development comprising nearly 400,000 gsf of Class-A office space, a 220-key hotel, and above- and below-grade parking. One of Downtown Bethesda’s most anticipated developments, the trophy office and hotel project capitalizes on the new Sector Plan, including the right to develop up to 250 feet in height, to create a timeless and elegant design that will transform the Bethesda skyline while enhancing this prominent urban site.

A vibrant mix of public and private amenities and open space create a continuous flow of vitality from Wisconsin Avenue through the public plaza and office and hotel lobbies. Work and gathering spaces, as well as a restaurant, provide socializing areas for users as well as area residents, employees, and visitors within the popular urban core. These amenities will significantly enhance the Corridor and further enliven the central business district.

7373 Wisconsin’s bold architectural composition will reshape and redefine the city’s new business landscape. The elegant glass façade’s highly developed shading system will allow for great views out and controlled natural light deep within the office space. Distinguishing its front entrance, a canopy will cantilever 45 feet above the public plaza to create a dramatic and welcoming element. The tower is crowned by an elegant trellis atop the sky terrace in a composition of evenly spaced rods that rise up the building from the entry plaza. The project is scheduled to open in spring 2021.